WANDBEPLANTING

Ben jij ook klaar met kale, saaie muren? Laat je inspireren door een groene plantenwand. Een groene wand maakt de bedrijfsomgeving aantrekkelijker voor klanten en werknemers, verlaagt de geluidsoverlast, zorgt voor een goede luchtvochtigheid en een gezonde, schone lucht. Wie werkt in een groene werkomgeving is aantoonbaar minder ziek en is productiever.

 

De groene revolutie

Een plantenwand is een echte eyecatcher. De variatie van groentinten, de wisselende structuren van het blad en de groei die de wand doormaakt, zorgen voor steeds een ander beeld. Een entree of wachtruimte wordt verrassender als er een ‘levend schilderij’ hangt. Door de verticale toepassing van planten, heb je weinig vloeroppervlakte nodig om veel indruk te maken. Verder is de ideale verplaatsbare scheidingswand een roomdivider die aan beide zijden opgeplant wordt. Hiermee kun je een natuurlijke scheiding aanbrengen tussen werkplekken, spreek- of loungeruimten. 

Wereldwijd heeft het terugdringen van CO2 en daarmee het verbeteren van het klimaat grote aandacht. De verbetering van het omgevingsklimaat is te realiseren door het gebruik van planten in een groene wand of gevel. Planten hebben de capaciteit om voornaamste vervuilers uit de lucht te filteren en daar zuurstof voor terug te geven. Wij maken het mogelijk om gebouwen te voorzien van een groen karakter en daarmee bij te dragen aan een duurzame economische ontwikkeling. 

Wandbeplanting is niet alleen interessant voor bedrijven. Ook voor u als consument is het een ideaal product om te plaatsen in huis of in de tuin. Met name voor mensen die in een stad wonen, op een flat of in een woning zonder tuin, dan kan een verticale tuin een mooie oplossing zijn. Veel groenbeleving op een klein oppervlakte is dan ook een groot voordeel. 

Wilt u meer informatie of een adviesgesprek?

  Kies jij voor een moswand?

  Je gasten zullen versteld staan van de natuurlijke sfeer die het interieur uitstraalt met een moswand. Je maakt een mooi, eigenzinnig en duurzaam statement. Het is ook mogelijk om een logo in het mos of juist bovenop voor een 3D effect te verwerken of er kunnen meerdere kleuren en soorten mos in terugkomen. Mos is multifunctioneel inzetbaar. Niet alleen als wanddecoratie, maar het is ook te plaatsen tegen het plafond, als bekleding van kolommen, als scheidingswand en roomdivider, als eyecatcher bij een entree of in een vergaderruimte. Het is ook mogelijk om een logo in het mos of juist bovenop voor een 3D effect te verwerken. 

  Geen onderhoud nodig

  Mos is een plant die gemakkelijk te verzorgen is. Het heeft geen onderhoud nodig zoals water geven, snoeien of bemesten. 

  Hoge akoestische demping

  De beplanting heeft ook een isolerende functie, zowel in de winter als in de zomer verbruik je minder energie en het verbetert de akoestiek in de ruimte en het zorgt voor een akoestische demping van het geluid.

  Vuil afstotend

  Op kantoor bevinden zich nogal wat materialen waaruit stoffen vrijkomen die de luchtkwaliteit aantasten, zoals printers, kopieermachines, computerschermen en stoffering. Planten verlagen de concentratie van koolstofdioxide en andere stoffen die in hoge concentraties schadelijk zijn. Hierdoor krijgt verontreinigde lucht minder kans en wordt de binnenlucht als frisser ervaren.

  Geen daglicht nodig

  Moswanden hebben geen daglicht nodig en past prima op schaduwrijke plaatsen. Hierdoor is het gemakkelijk om te verzorgen.

  Zeer kleur vast

  Door speciale verzorging en kwekerij van de mossen zijn ze zeer kleur vast en bestand tegen alle soorten weer. Het verkleurd niet, zelfs als het dagelijks wordt blootgesteld aan UV straling en zonlicht.

  Brandvertragend

  Vanwege de unieke samenstelling van de beplanting zorgt het ervoor dat het brandvertragend werkt. Dit komt mede omdat het geïmpregneerd is. 

  Benieuwd naar onze projecten?

  Gratis vitamine G?

  Verwelkom je bezoekers en collega’s in een groene en milieubewuste uitstraling. Neem contact op met onze specialisten om toepassingsmogelijkheden in het pand te bespreken. Wacht daarmee niet tot het project volledig is ingericht. Er is in een vroeg stadium van de inrichting vaak technisch meer mogelijk dan later.

  Wilt u meer informatie of een adviesgesprek?